Tanker om Hot Yoga

"Min kæreste (som er uddannet idrætspædagog og igang med en kandidat i pædagogisk psykologi) kalder det, at jeg er i flow. En tilstand hvor jeg bliver udfordret men ikke langt ud over mine kompetencer. Tilstanden kendetegnes ved, at hele den psykiske energi (opmærksomhed) er beslaglagt, og personen glider ind i en næsten trancelignende oplevelse af at være ét med omgivelserne, glemmer sig selv og er følelsesfri (dvs uden opmærksomhed på emotionerne, jeg kan bare lade følelserne passere). At flyde i livets strøm. ;o) Lidt teori, men sådan har jeg det til yoga ;o)"

"Første gang følte jeg at jeg fik bedre kontankt med min fødder anden gang var jeg meget træt, 3 gang var jeg mør i hele kroppen, men denne gang føler mig 5 cm. højre.""Imellem hver pose er det meningen at man skal have styr på sin vejrtrækning og ikke sætte hår - det kom jeg lige til en enkelt gang - ups. Fokus skal være på sig selv og sin vejrtrækning får vi at vide.""Efter 5 x 90 mins hot yoga på 3 uger kan jeg mærke en utrolig forskel! Jeg kan huske dagen efter min første yoga session. - Jeg havde ondt i HELE kroppen og endda flere dage efter. Men nu er der gået 5 gange og jeg kan næsten ikke mærke smerten mere. Hvis man har tålmodig til at prøve det et par gange kan man se en mærkbar forskel.""Mari beder os også om at krydse hænder og ben den "mærkelige" vej, dvs. modsat af hvad vi plejer, men jeg er faktisk næsten nået til det punkt hvor der ikke rigtig er en mærkelig vej mere. Mine ben krydser bare en af vejene og jeg lægger ikke engang mærke til hvilken vej det er mere.""Jeg kan endelig stå på højre ben mens mit venstre ben er strakt og næsten vandret mod spejlet. - Det kunne jeg kun drømme om da jeg startede til yoga. Det gør mig så glad når jeg på mystisk vis kan stå i stillinger, som jeg slet ikke kunne i starten.""Jeg har det rigtig godt efter yoga, især når man mærker, at det hjælper. Jeg føler mig også "stolt" over poses, jeg kan godt, f.eks når man sparker foden ind i hånden og ser den komme op bag ens hovede i spejlet ;)""For første gang følte jeg mig utilpas under yoga, og var nødt til at tage flere pauser. Jeg blev svimmel og blev fysisk dårlig - jeg tror, det var fordi jeg pressede mig selv for hårdt og havde haft en hård uge op til på grund af en stor opgave.""Jeg ville tro at jeg kunne fylde et helt fad med sved efter sådan en time - uhm jeg ved, det er lækkert. Jeg det føles virkelig godt bagefter. Når man ligger der med lyset slukket og skal slappe af til sidst i timen, så føler man virkelig at noget et blevet løsnet indeni. Man føler sig helt let og fri. Nu forstår jeg godt hvorfor nogle munke mener, at de kan flyve - det føles virkelig sådan.""Som sygeplejerske og menneske er det svært ikke at blive påvirket af det somme tider hårde arbejdspres eller udfordringer generelt, og jeg kan have svært ved at lægge stresfølelsen fra mig. Yoga hos Mari er en af de eneste aktiviteter, hvor det for mig er lykkedes at lægge al stres bag mig og koncentrere mig om at bare at være til stede nu og her og lade min krop udfolde sig.""Det er simpelthen så skønt at kunne komme ind til yoga og ligge ALT andet end lige mig og min krop bag mig. Jeg er blevet helt afhængig!"

 


"Yoga efter gamle elevers fest på mit gymnasium... puha, det er hårdt at svede så meget, når man har en snert af tømmermænd. Det lykkedes mig heller ikke at lave camel pose tilsidst, og kunne mærke jeg ikke kunne give mig lige så meget, som jeg plejer. Men det var alligevel en rigtig dejlig måde at komme over sine tømmermænd på.""Følte ikke at jeg kom længere fysisk idag - men timen hjælp het kart på humøret. De va et godt pusterum i en ellers til trist dag og det hjælp mig til at give lidt slip på bekymringer og forhåbentlig også nogle spændninger.""Jeg bliver konstant udfodret igennem hotyoga - det er som om at der ingen ende er på ens udvikling. SÅ snart jeg finder mig i hvad jeg troed var "stillingen" kommer der et lille twist der før den spændende på ny.""Det, at jeg er begyndt at dyrke yoga, betyder også, jeg tænker mere over min kropsholdning og vejrtrækning i hverdagen."

 


"Jeg synes, det er så fedt at dyrke noget, hvor man kan mærke så hurtigt fremskridt. Jeg har tidligere gået til kickboxing, og selvom jeg gik der længe, kunne jeg slet ikke mærke så tydelige fremskridt, som jeg kan til yoga.""Elsker timerne kl.18. Jeg kan nå hjem fra job i ro og mag stille bilen, klæde om og tage min cykel ud i den kolde aftens luft. Så med ny yoga måtte, ny energi, nyt gåpåmod og god karma er der ikke meget der kan gå galt."NALINI HOT YOGA ApS • Borups Alle 114, 2000 Frederiksberg C • 0 Wildersgade 10, 1408 København K • Tlf: • E-mail: info@naliniyoga.dk • CVR: 35857583